antioksidansi iz citrusa

ANTIOKSIDANSI U DR.MED INTENSIVE LINIJI

Posted on Posted in Akademija, Dr. Rimpler

Antioksidansi su tvari ili nutrijenti u našoj hrani koji mogu spriječiti ili usporiti oksidativni stres i slobodne radikale u tijelu. Kada naše stanice koriste kisik, one proizvode slobodne radikale (nusproizvode) koji mogu uzrokovati štetu. Antioksidansi djeluju na slobodne radikale, čime sprečavaju i popravljaju štetu koju nanose slobodni radikali.

Današnji način života doprinosi povečanju oksidativnog stresa u našem organizmu, koji nastaje zbog velikih mentalnih opterečenja, nedovoljne količine sna, jednolične prehrane i uživanja prekomjernih količina alkohola, kave i cigareta.

Cilj antioksidansa je prevencija različitih bolesti, od srčanih oboljenja pa sve do liječenja različitih vrsta raka, te mogu poboljšati i ojačati imunitet.

ANTIOKSIDANSI iz prirode

– Hesperdin, Glabridin, Rutin, Curcumin, Apigenin, Quercetin, Genistein, Resveratrol

Antioksidansi koji se koriste u Dr.MED INTENSIVE liniji su

RUTIN, HESPERIDIN i RESERVATROL.

Oni se ponekad nazivaju vitaminom P, mada oni nisu vitamini.

Rutin je poznati antioksidans iz skupine flavonoida.

Njegovo ime potiče od imena biljke Ruta, koja takođe sadrži rutin. Citrusni je flavonoidni glikozid nađen u heljdi, lišću i peteljakama rabarbara, plodovima Brazilskog drveta Dimorphandra mollis, plodovima i cvjetovima Pagoda Japanese drveta, citrusnom voću (naranča, grejpfrut, limun, limeta), bobicama kao što je dud, plodovima jasena i brusnicama.

Djeluje protuupalno, antimikrobno, promiče zdravu cirkulaciju, održava cjelovitost krvožilnog sustava, posebno vena, štiti stanice od štetnog djelovanja slobodnih radikala.

Nalazi se u DR MED ANTIREDNESS MATRIX SERUMU!

Hesperidin je bioflavonoid sa jakim antioksidativnim svojstvima. Bioflavonoidi također pružaju boju, miris i aromu biljaka. Prvenstveno se nalazi u agrumima, te se koristi i kao lijek.
Hesperidin, sam ili u kombinaciji s drugim bioflavonoide iz citrusa najčešće se koristi za stanja krvnih žila, kao što su hemoroidi, proširene vene, i slaba cirkulacija (venski zastoj). Također se koristi za liječenje limfoedema.

Jačanjem kapilara hesperidin može poboljšati izgled crnih krugova ispod očiju.
Osim toga, crvenilo kože, kojem može biti simptom rosacea ili preosjetljivost kože, može se smiriti hesperidinom.
Neke in vitro studije pokazuju da hesperidin može smanjiti pigmentaciju kože smanjenjem sinteze melanina.

Nalazi se u DR MED HYDRO MATRIX SERUMU!

antioksidansi iz grejpa   antioksidansi iz duda   antioksidansi iz brusnice

Resveratrol ili “esencija mladosti” je dobro poznati spoj iz crnog vina i grožđa koji se povezuje s brojnim povoljnim učincima na zdravlje.

Resveratrol je phytoalexin, što znači da je zaštitni antibiotik koji se proizvodi kada je biljka pod stresom ili zbog napada gljivica, dehidracije, ultraljubičastog zračenje i upala. On pomaže biljkama u borbi protiv nametnika i za održavanje zdravlja.
Resveratrol, kao i drugi antioksidanti, djeluju na tijelo učinkovito u detoksikaciji molekula koje oksidiraju u druge molekule i tkiva. Dokazano je da resveratrol ima antikancerogeni učinak.

Njegovo djelovanje je višestruko – antioksidacijsko, antistresno, protuupalno, jača stijenke krvnih žila, regulira imunosustav kože, jača funkcije kože, ima snažno antiage djelovanje! Resveratrol je fitoestrogen, što znači da je biljka spoj s estrogenskom aktivnošču i posjeduje slična kemijska svojstva kao aminokiselina tirozin.

Linija Egostyle Antipollution Isabelle Lancray sadrži Smartcrystal Reservatrol.

 

antioksidansi iz grožđa