antioksidansi iz citrusa

ANTIOKSIDANSI U DR.MED INTENSIVE LINIJI

Posted on Posted in Akademija, Dr. Rimpler

Antioksidansi su tvari u kozmetičkim proizvodima koji mogu spriječiti ili usporiti oksidativni stres i slobodne radikale u koži. Zovemo ih još hvatačima slobodnih radikala. Kada naše stanice koriste kisik, one proizvode slobodne radikale (nusproizvode) koji mogu uzrokovati štetu na našoj koži odnosno pojačati starenje kože. Antioksidansi sprečavaju i popravljaju štetu koju nanose slobodni radikali i samim time sprečavaju preuranjeno starenje kože.

Današnji način života doprinosi povečanju oksidativnog stresa ne samo u našem organizmu već i u našoj koži. Svakodnevni stres, nedovoljne količine sna, jednolična prehrana, uživanja prekomjernih količina alkohola, kave i cigareta, kao i boravak u onečišćenim gradovima pojačavaju oksidativni stres i preuranjeno starenje kože.

Cilj antioksidansa je prevencija različitih bolesti kože, popravljaju oštečenja uzrokovana UV zračenjem, jačaju kapilarni sustav i dreniraju limfu, poboljšavaju i ojačavaju imunitet kože, potiču rast stanica i sintezu kolagena, djeluju protuupalno i umirujuće.

ANTIOKSIDANSI iz prirode koji se koriste u kozmetici

– Hesperdin, Glabridin, Rutin, Curcumin, Apigenin, Quercetin, Genistein, Resveratrol

Antioksidansi koje koristi Dr. Rimpler sa SmartCrystals tehnologijom su

RUTIN, HESPERIDIN i RESERVATROL.

Oni se ponekad nazivaju vitaminom P, mada oni nisu vitamini.

Rutin je poznati antioksidans iz skupine flavonoida.

Njegovo ime potiče od imena biljke Ruta, koja takođe sadrži rutin. Citrusni je flavonoidni glikozid nađen u heljdi, lišću i peteljakama rabarbara, plodovima Brazilskog drveta Dimorphandra mollis, plodovima i cvjetovima Pagoda Japanese drveta, citrusnom voću (naranča, grejpfrut, limun, limeta), bobicama kao što je dud, plodovima jasena i brusnicama.

Djeluje protuupalno, antimikrobno, promiče zdravu cirkulaciju, održava cjelovitost krvožilnog sustava, posebno vena, štiti stanice od štetnog djelovanja slobodnih radikala.

Nalazi se u Dr. MED ANTIREDNESS MATRIX serumu!

Hesperidin je bioflavonoid sa jakim antioksidativnim svojstvima. Prvenstveno se nalazi u agrumima, te se koristi i kao lijek.
Hesperidin, sam ili u kombinaciji s drugim bioflavonoide iz citrusa najčešće se koristi za stanja krvnih žila i slabu cirkulaciju (venski zastoj). Također se koristi za liječenje limfoedema.

Jačanjem kapilara hesperidin može poboljšati izgled crnih krugova ispod očiju.
Osim toga, crvenilo kože, kojem može biti simptom rosacea ili preosjetljivost kože, može se smiriti hesperidinom.
Neke in vitro studije pokazuju da hesperidin može smanjiti pigmentaciju kože smanjenjem sinteze melanina.

Nalazi se u Dr. MED HYDRO MATRIX serumu!

antioksidansi iz grejpa  antioksidansi iz duda  antioksidansi iz brusnice

Resveratrol ili “esencija mladosti” je dobro poznati spoj iz crnog vina i grožđa koji se povezuje s brojnim povoljnim učincima na zdravlje.

Resveratrol je phytoalexin, što znači da je zaštitni antibiotik koji se proizvodi kada je biljka pod stresom ili zbog napada gljivica, dehidracije, ultraljubičastog zračenje i upala. On pomaže biljkama u borbi protiv nametnika i za održavanje zdravlja.
Dokazano je da resveratrol ima antikancerogeni učinak.

Njegovo djelovanje je višestruko – antioksidacijsko, antistresno, protuupalno, jača stijenke krvnih žila, regulira imunosustav kože, jača funkcije kože, ima snažno antiage djelovanje! Resveratrol je fitoestrogen, što znači da je biljka spoj s estrogenskom aktivnošču i posjeduje slična kemijska svojstva kao aminokiselina tirozin.

Nalazi se u liniji Egostyle Antipollution Isabelle Lancray Paris.

 

antioksidansi iz grožđa