Linjija sa koenzimom Q10

KOENZIM Q10 za vitalnost i energiju

Posted on Posted in Akademija, Dr. Rimpler

Koenzim Q10 je prirodna tvar koja se nalazi u našem tijelu i pomaže pretvarati hranu u energiju. Jedna od najmoćnijih tvari u ljudskom tijelu, neophodan za održavanje svih bioloških procesa u organizmu. Sudjeluje u stvaranju energije u svakoj stanici našeg organizma. U nedostatku ovog važnog nutrijenta naš organizam ne može funkcionirati.
Maksimalnu koncentraciju koenzima imamo sa 22 – 23 godine. Nakon 35 – 40 godine količine koenzima Q10 u organizmu počinju opadati.


DJELOVANJE

Koenzim Q10 povećava elastičnost krvnih žila i sprečava oksidaciju LDL-a, koja uzrokuje nakupljanje plaka na stijenkama krvnih žila i njihovu nepropusnost. Također u nedostatku koenzima Q10 naši mišići ne funkcioniraju kako treba i proces starenja se ubrzava.
Unos koenzima Q10 daje energiju, poboljšava pamćenje i povećava fizičku izdržljivost.

Snažan je antioksidans, štiti tijelo od slobodnih radikala koji uzrokuju prijevremeno starenje, uništavaju zdrave stanice i povećavaju rizik od mnogih bolesti.
Pomaže očuvanju vitamina E glavnog antioksidansa u našim staničnim membranama.

Djelovanje koenzima Q10 temelji se na njegovu antioksidativnom djelovanju.

U kozmetici koenzim Q10 se dodaje jer dokazano smanjuje nastanak bora, potiče sintezu kolagena i elastina, obnavlja kožu i ima već spomenuto antioksidativno djelovanje.

IZVORI Koenzima Q10

Naše tijelo dobiva i sintetizira koenzim Q10 iz hrane. U prirodi je vrlo rasprostranjen, nalazimo ga u kvascima, bilju, životinjama.To je neesencijalna supstanca slična vitaminima.
Najviše koenzima Q10 sadrže proizvodi životinjskog porijekla. Dovoljne količine ovog nutrijenta možemo dobiti iz ekstra djevičanskog sojinog, maslinovog, grožđanog i repičinog ulja, iz orašastih plodova, sezama, mladog špinata i brokule.

Dr. RIMPLER XCELENT linija sa aktivnim Q10

Visoka koncentracija Q10 sa NLCs u kremama pomaže opskrbu energije za stanice kože i potiče tjelesne prirodne funkcije za zaštitu od oksidativnog stresa.

NLCs su poznati po svom učinku da povećavaju hidrataciju kože zbog dobrog prijanjanja i

formiranje filma.

Plemenite prirodne sirovine kao što su hibiskus, ekstrakt ženskog ginsenga i polipeptidi stabiliziraju kožu, obnavljaju i sprečavaju preuranjeno starenje.

Razlika između Q10 krema i seruma je da je serumu dodan ekstrakt tropskih biljaka koji djeluje na kontrakcije mišića i ima jaki antiage učinak.

Osnova ovih proizvoda je da su posebno nježni te je hidratacija dobivena iz emulgatora šećera, dopunjena sa visoko kvalitetnim biljnim uljima, kao što su ulje konoplje i skvalen.

Uz ekstrakte grejpa i pamuka, proteine soje i pšenice i ulje makadamije daje potpunu antiage njegu.

Dodani svjež i moderan miris je oslobođen od 26 deklariranih potencijalnih alergena.

XCELENT linija je holistička i veganska sa ultra modernom formulom koja regenerira i ispravlja poremečene funkcije kože.

NANOCARE savršenstvo.

antiage njega